Politika piškotkov

Da bi to spletno mesto pravilno delovalo, včasih na vašo napravo namestimo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. To počne tudi večina spletnih mest.

Kaj so piškotki?
Piškotek je majhna besedilna datoteka, ki jo spletno mesto shrani v računalnik ali mobilno napravo, ko obiščete spletno mesto. Spletno mesto omogoča, da si skozi nekaj časa zapomni svoja dejanja in nastavitve (kot so prijava, jezik, velikost pisave in druge nastavitve zaslona), zato vam jih ni treba več vnašati, kadar se vrnete na spletno mesto oz. brskate z ene strani na drugo.

Kako uporabljamo piškotke?
Na svoji spletni strani uporabljamo več različnih piškotkov. Spodnji seznam opisuje piškotke, ki jih uporabljamo na tej spletni strani, in za kaj jih uporabljamo.

Primarni piškotki
To so piškotki, ki jih to spletno mesto nastavi neposredno.

  • Google Analytics: Google Analytics uporabljamo za zbiranje informacij o vedenju obiskovalcev na našem spletnem mestu. Google Analytics hrani podatke o tem, katere strani obiskujete, kako dolgo ste na spletnem mestu, kako ste se znašli tukaj in na kaj kliknete. Ti podatki storitve Google Analytics se zbirajo z oznako JavaScript na straneh našega spletnega mesta in niso vezani na osebno prepoznavne podatke. Zato vaših osebnih podatkov (npr. vašega imena ali naslova) ne zbiramo ali shranjujemo, zato teh podatkov ni mogoče uporabiti za identifikacijo, kdo ste.

Piškotki tretjih oseb
To so piškotki, ki jih na vašem računalniku nastavijo zunanja spletna mesta, katerih storitve se uporabljajo na tej spletni strani.

Piškotki te vrste so gumbi za skupno rabo na spletnem mestu, ki obiskovalcem omogočajo skupno rabo vsebine na družbenih omrežjih. Piškotke trenutno postavljajo LinkedIn, Twitter, Facebook in Pinterest. Za izvajanje teh gumbov in njihovo povezavo z ustreznimi socialnimi omrežji in zunanjimi spletnimi mesti obstajajo skripte iz domen zunaj našega spletnega mesta.

Zavedati se morate, da ta spletna mesta verjetno zbirajo informacije o tem, kaj počnete po internetu, tudi na tej spletni strani. Preverite ustrezne pravilnike vsakega od teh spletnih mest, če želite videti, kako natančno uporabljajo vaše podatke in da ugotovite, kako izključiti ali izbrisati takšne podatke.

Kako nadzirati piškotke?
Piškotke lahko nadzirate in/ali izbrišete po želji – podrobnosti glejte aboutcookies.org. Izbrišete lahko vse piškotke, ki so že na vašem računalniku, in lahko nastavite večino brskalnikov, da preprečijo njihovo namestitev. Če to storite, boste morda morali vsakič, ko obiščete spletno mesto, ročno prilagoditi nekatere nastavitve in nekatere storitve in funkcije morda ne bodo delovale.